LinkedIn profiel check

Hoe kijkt een potentiële werkgever naar jouw LinkedIn profiel

Je LinkedIn profiel is je digitale CV. We laten je zien hoe je aan je profiel kunt werken zonder dat iemand dat ziet. Pas als het helemaal klaar is en jou omschrijft zoals jij het wil, maak je het openbaar en kom je terecht in de grote LinkedIn wereld. Een wereld waar je veel profijt van zal hebben bij het vinden van een passende baan, netwerken en informatieoverdracht van artikelen die jij interessant vindt om te lezen en/of te delen.

Wat maakt een goed LinkedIn profiel?

Een goed LinkedIn profiel is in één opslag helder en duidelijk. Al in de kop moet je kunnen lezen waar jij voor staat in enkele voor jou typerende trefwoorden.

Daaronder heb je iets meer ruimte voor je samenvatting: ‘wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik’. Hier kun je een kleine pitch van maken, die je ook gebruikt in je CV of tijdens gesprekken. Dit onderdeel is tevens een belangrijke rode draad tijdens onze training. Het lijkt simpel, maar hier moet je echt even de tijd voor nemen. 

Bij werkervaring is het zaak om zo volledig mogelijk te zijn en goed te bedenken waar je op gevonden wil worden. Ga hier redelijk uitgebreid en in je eigen woorden mee aan de slag, dit s een precisiewerkje, want de ervaring leert dat een LinkedIn profiel bijwerken niet zo vaak wordt gedaan als je jezelf nu misschien voorneemt.

LinkedIn
LinkedIn

De zes gouden LinkedIn tips

Met deze tips zorg jij er voor dat jouw profiel compleet is en jij goed voor de dag komt

  1. Kijk recht in de camera en zorg voor een goede kwaliteit foto
  2. Gebruik een klein aantal trefwoorden om jezelf te omschrijven
  3. Maak werk van je samenvatting
  4. Bedenk goed waar je op gevonden wil worden
  5. Schrijf voor ‘struiners’ die heel snel profielen bekijken
  6. Let op dat je CV en je LinkedIn profiel overeen komen!

Hoe wij jouw LinkedIn profiel kunnen verbeteren

De taal waarin je je profiel aanmaakt hangt helemaal af van waar je solliciteert of werkt. Engels is vaak de voertaal, dus dat is aan te raden. Lorine en ik werken meestal met Nederlandstalige mensen, dus voor ons is een Nederlands profiel juist handig.

Wij hebben veel voorbeelden van LinkedIn profielen die goed in elkaar zitten en we zullen die ‘op maat’ behandelen tijdens onze training. Dit kan heel nuttig zijn, mensen die doen wat jij zou willen doen hebben het wiel al eerder uitgevonden. 

Het is een leidraad, maar daarnaast begeleiden wij je in het maken van een pasklaar en op jou toegesneden profiel. De structuur van LinkedIn is heel duidelijk, je moet alleen weten wat je in moet vullen om zo goed mogelijk voor de dag te komen en op te vallen bij de juiste personen.

De Sollicitatie Coaches

Meer weten?

Neem met een van ons contact op en wij beantwoorden jouw vragen.

Mathilda van der Goes

Bel mij direct

Lorine Schortinghuis

Bel mij direct

Wat kunnen de SollicitatieCoaches voor je betekenen?

Wil jij jouw motivatiebrief verbeteren? Neem dan nu contact met ons op en wij helpen jou goed voor de dag te komen.

Neem contact op