Leren presenteren voor werknemers

Ook geschikt voor uw  werknemers.

Het laatste onderdeel van Outplacement of Re-integratie is de come-back op de arbeidsmarkt.

Het is verplicht om als werkgever een transitievergoeding te betalen voor werknemers die boventallig zijn verklaard, die met ontslag worden bedreigd of noodgedwongen op zoek moeten naar een nieuwe werkplek. Deze vergoeding kan ingezet worden voor een outplacementtraject. Dit bestaat meestal uit het loslaten van het verleden en de blik op de toekomst, inzicht in de persoonlijke kwaliteiten, inzicht in mogelijkheden op de arbeidsmarkt, opstellen persoonlijk carrièreplan en het ontwikkelen van sollicitatievaardigheden.

Het sollicitatiegesprek is het moment van de waarheid. 

Iedereen wil goed voor de dag komen tijdens het sollicitatiegesprek. Om ook het outplacementtraject of Re-integratietraject succesvol af te ronden kunnen wij, de SollicitatieCoaches, onze expertise inzetten voor een succesvolle terugkeer op de arbeidsmarkt.

Zodra de uitnodiging voor een sollicitatiegesprek is ontvangen is het moment aangebroken om een goede presentatie voor te bereiden. 

Hoe formuleert iemand zijn sterke punten? 

Hoe worden foute antwoorden voorkomen? Of beter gezegd hoe zorgt de sollicitant ervoor dat hij/zij met vertrouwen het sollicitatiegesprek ingaat?

Leren solliciteren, het sollicitatiegesprek trainen; waar en met wie kan een werknemer dat effectief voorbereiden?
Dit soort vragen zijn veelgehoord in relatie met solliciteren en kunnen met behulp van de SollicitatieCoaches succesvol worden aangepakt. 

De SollicitatieCoaches helpen het sollicitatiegesprek inhoudelijk en non-verbaal goed voor te bereiden. De non-verbale signalen tijdens een sollicitatie zijn net zo belangrijk als de inhoud van het verhaal!

Wat kunnen de SollicitatieCoaches in het eindtraject van outplacement of Re-integratie toevoegen om die nieuwe baan te bemachtigen:

  • Het neerzetten van een sterke elevator pitch, 
  • het kunnen omgaan met lastige vragen, 
  • verbaal en non-verbaal overtuigend overkomen, 
  • het geven van eerlijke en opbouwende feedback, 
  • sollicitatietips, voor face to face en online gesprek
  • image consulting, we zetten iemand letterlijk voor de spiegel
  • het eventueel inzetten van ons uitgebreide netwerk.

Dit alles maakt de kans op het afronden van het outplacementtraject tot een succes.

Particuliere trainingen

Praktische informatie:

Wij, Mathilda van der Goes en Lorine Schortinghuis van de SollicitatieCoaches, geven de training met z’n tweeën. Onze formule van twee coaches die zowel de ‘binnenkant’ als de ‘buitkant’ aanpakken is al sinds 2014 uiterst succesvol. 

Intake gesprek:

Deze is gratis. Wij stemmen met de klant af waar met name op getraind moet worden. En hoeveel tijd hiervoor nodig is. Indien er besloten wordt om de training via ons te volgen, worden voorafgaand aan de training al enkele opdrachten meegegeven.

Training Online:

Uiteraard is het ook heel goed mogelijk om Online getraind te worden.

Sollicitatiegesprekken worden de afgelopen maanden voornamelijk online gehouden. Dat vraagt om een aantal extra aandachtspunten die wij in de online sollicitatietraining meenemen. 

Kosten: per uur € 190,–. (training wordt door twee trainers gegeven. Inclusief voorbereiding), verslag, en beeldmateriaal.

Training op locatie:

Indien mogelijk geven wij bij voorkeur de training in onze professionele ruimte aan de Keizersgracht in Amsterdam. 

Kosten: per uur € 190,–. (training wordt door twee trainers gegeven.) Inclusief voorbereiding, verslag, beeldmateriaal, koffie en eventueel gezonde lunch.

De voorbereiding

Ter voorbereiding van de training ontvang je van ons ‘huiswerk’. Het ‘huiswerk’ bestaat uit het voorbereiden van jouw verhaal ‘wie ben ik, wat kan ik, wat heb ik het bedrijf te bieden, wat wil ik’. Jouw verhaal richt je op de doelgroep waarmee je je gesprek hebt (HR medewerker / je direct leidinggevende). Deze pitch duurt max 1 ½ minuut. We geven je een aantal tools mee om deze pitch voor te bereiden.

En mocht je op korte termijn een gesprek in het vooruitzicht hebben dan zullen we met jou ook gericht op de functie en de eisen enkele STARR (situatie, taak, actie, resultaat en reflectie) voorbeelden oefenen. Ook dit onderdeel zal je voor de training voorbereiden.

Extra informatie voor bedrijven

Onze locatie
Keizersgracht 423, 1017 DK Amsterdam
(inclusief gratis parkeren in onze garage).

Wij komen naar u!
Wij verzorgen ook complete trainingen op locatie, binnen, buiten en overal in Nederland. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Meer weten?

Neem met een van ons contact op en wij beantwoorden jouw vragen.

Mathilda van der Goes

Bel mij direct

Lorine Schortinghuis

Bel mij direct

Wat kunnen de SollicitatieCoaches voor je betekenen?

Neem nu contact met ons op en wij helpen jou goed voor de dag te komen.

Neem contact op